Amalia Bellantoni a făcut parte din SOS România, însă a fost exclusă din partid după alegeri din luna iunie. Ulterior, femeia de afaceri a început un război dur cu Diana Șoșoacă, pe care a acuzat-o de conducere dictatorială a formațiunii politice, dar și de comiterea mai multor nereguli financiare.

Diana Șoșoacă poate candida la Senat. „Respinge contestația, ca neîntemeiată”

Amalia Bellantoni, care alături de Mihai Gheorghe Ursa a depus contestația la CCR împotriva Dianei Șoșoacă, a încercat să o blocheze pe șefa SOS să candideze și pentru Senat, însă de această dată nu a mai avut câștig de cazuă.

„Respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Hotărârea se afişează, în mod vizibil, la sediul Tribunalului Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 22.10.2024, ora 15.50, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis magistrații.

Diana Șoșoacă a avut o carieră politică foarte agitată în ultimii ani. Ea a fost aleasă senatoare pe listele AUR în 2020, dar a renunțat la mandat după ce a câștigat un loc în Parlamentul European în iunie 2023. În prezent, este șefa SOS România, dar Curtea Constituțională a admis o contestație împotriva candidaturii sale, împiedicând-o să participe la alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne pe Google News