Informațiile obținute pe surse nu precizează dacă este vorba de același dosar al Dianei Șoșoacă – cu același număr de susținere – sau altul.

Biroul Electoral Central se întrunește duminică, de la ora 18.00, pentru a examina dosarul Dianei Șoșoacă. Peste două zile se încheie termenul de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru alegerile prezidențiale.

Una dintre contestațiile de la CCR e semnată de o fostă membră SOS România

Curtea Constituțională a anulat o decizie a BEC și a respins candidatura la Președinția României a Dianei Șoșoacă. Pe numele Dianei Șoșoacă au fost depuse două contestații, semnate de Mihai Gheorghe Ursa și de Amalia Bellantoni, fostă membră a SOS România.

În comunicatul oficial, Curtea Constituţională a precizat că: „În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024, cu privire la înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

Decizia stârnit valuri inclusiv printre partidele politice. PSD și PNL s-au folosit de moment pentru a aduce critici reciproce.

Reamintim că sâmbătă, 5 octombrie, Curtea Constituţională a României a precizat că s-au depus 7 contestații care vizează candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban. O persoană a contestat respingerea candidaturii lui Miron Cozma la prezidenţiale, aceeaşi persoană contestând candidatura lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Urmărește-ne pe Google News