Legumele și fructele te ajută să asimilezi antioxidanți, vitamine și minerale care ajuta organismul să elimine toxinele și grăsimile din sânge. Astfel, ne încărcăm bateriile pentru sezonul rece și scăpam de kilogramele în plus.
Desigur, pentru un rezultat cât mai bun trebuie să renunți la fast food, produse de patiserie, mezelurile, pâine albă, prăjeli, dulciuri și băuturi carbogazoase.
Fructele pe care este bine să le consumi în această perioadă sunt perele, strugurii, merele, prunele și gutuile.
Iată câteva idei de diete:
Perele nu trebuie să lipsească din fructiera noastră de toamna. Pe lângă apă, celuloză, grăsimi şi clorofilă, perele conţin şi săruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, fier, dar şi multe vitamine.
Micul dejun: o pară, 100 g brânză slabă de vaci;
Prânz: 100 g carne (sau 150 g peste), cu o porţie de legume gătite (fripte sau fierte), salată nelimitat (fără roşii);
Cina: doar pere (în jur de un kilogram) – nu mai târziu de ora 19:00.
Dieta cu pere poate dura două săptămâni. Pe lângă rezultatele uimitoare în ceea ce priveşte silueta, perele ajută şi la o bună detoxifiere a organismului.
La finalul celor doua săptămâni, mănâncă două zile doar pere, fie crude, fie în compot (fără zahăr).
Strugurii au un nivel ridicat de apă şi sunt buni pentru hidratare. Fructele şi legumele cu multă apă sunt dense în nutrienţi, ceea ce înseamnă că oferă o cantitate mare de nutrienţi esenţiali, având în acelaşi timp puţine calorii.
Micul dejun: 100 de grame de brânză de vaci, 2 felii de pâine din cereale integrale şi 200 de grame de struguri.
Prânz : 250 de grame de piept de pui la grătar, 50 de grame de brânză de vaci, iar la final 150 de grame de struguri.
Seară: peste şi salată, plus 200 de grame de struguri.
De asemenea, strugurii pot fi consumaţi şi ca gustare zilnică.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro