„Rezultatele arată clar că riscul de a dezvolta boli cardiovasculare este cu circa o treime mai scăzut la vegetarieni faţă de cei care nu sunt vegetarieni. Cea mai mare parte a diferenţei provine probabil din efectele colesterolului şi ale tensiunii arteriale”, a declarat profesorul Tim Key, director adjunct al unităţi de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Oxford şi co-autor al studiului, citat de Agerpres.

Recrutaţi în anii 1990, participanţii au răspuns la chestionare amănunţite despre starea lor de sănătate şi modul de viaţă. Cercetătorii au luat în considerare mai mulţi factori la calcularea riscului: vârsta, dacă oamenii fumau, cantitatea de alcool consumată, activitatea fizică, nivelul de instruire şi mediul socio-economic.
Citește și:

  • Jojo îți recomandă să renunți la carne: „Eşti ceea ce mănânci!”
  • Mănânci carne în fiecare zi? Oana Cuzino îți spune ce boli riști să faci!

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News