Regele Mihai, citat la Judecătoria sectorului 1, trebuie să se prezinte în faţa instanţei, anul viitor, pe 20 aprilie, pentru determinarea paternităţii. Aceasta a fost cerută de cetăţeanul german Dieter Stanzeleit, 71 de ani, care pretinde că este fiul Suveranului. Stanzeleit se află în posesia mai multor documente din care rezultă o poveste halucinantă.
În 1937, Casa Regală a României a hotărât să unească destinele lui Mihai, pe atunci adolescent, cu o descendentă a Casei Regale a Marii Britanii – adică un mariaj de convenienţă, ce urma să asigure neutralitatea ţării noastre în caz de război.
De ce în secret? Hitler invadase deja Austria şi Cehoslovacia fără ca acţiunile lui să nască reacţii concrete din partea Angliei. De frica Germaniei, oficialităţile române au preferat să ţină sub tăcere “alianţa” făcută cu Anglia.
Aceasta este nota Corpului detectivilor (instituţie care se ocupa de culegerea de informaţii prin supraveghere) către Serviciul Special de Informaţii al României prin care, în 1939, era descrisă căsătoria lui Mihai cu Nerissa Bowes-Lyon, în Azuga | Acesta este certificatul de botez al lui Nicolae-Vasile, fiul lui Mihai şi al Nerissei Bowes-Lyon |
Au fost arestaţi de trupele SS
Totodată, prin prezenţa celor doi descendenţi ai Casei Regale britanice în cartierul general german, erau evitate bombardamentele aliaţilor. “Într-adevăr, pe perioada cât am stat acolo, nu au fost bombardamente”, spune Dieter Stanzeleit, cel ce susţine că odinioară se numea Nicolae-Vasile şi că ar fi fiul regelui. Văzând însă că orice încercare de înduplecare a englezilor a eşuat, Hitler a ordonat ca Nerissa să fie executată. Apoi, în 1945, Nicolae- Vasile a fost dat în grija unei familii germane, primind numele de Dieter Stanzeleit şi cetăţenia germană. Acesta a studiat muzica, a devenit un mare violonist, dar nu a uitat niciodată cine este de fapt. În 1990, a început să caute documentele care să-i ateste descendenţa.
Dieter Stanzeleit a fost urmărit tot timpul de Securitate. Acest document, care conţine pe scurt istoria lui Stanzeleit, inclusiv descendenţa maternă din Casa Regală a Angliei, este semnat chiar de Mihai Pacepa, şeful Securităţii, în mai 1978 | În decembrie 1944, Ministerul de Interne avea informaţii despre arestarea de către SS a Nerissei Bowes-Lyon şi a fiului ei |
“La un moment dat, l-am contactat pe Regele Mihai şi am avut o conversaţie civilizată. I-am spus că este tatăl meu, dar el a refuzat să recunoască faptul că sunt fiul său. De aceea am strâns actele doveditoare şi m-am adresat instanţei germane, care a aprobat cererea mea de stabilire a paternităţii, solicitând instanţei din România să mă sprijine pentru efectuarea unui test de paternitate”, ne-a menţionat Dieter Stanzeleit. Dacă testul ADN va confirma ceea ce arată documentele, atunci Stanzeleit îşi va lua numele princiar de Nicolae-Vasile de Alba Iulia şi va fi urmaşul oficial al Regelui Mihai.
Testul de paternitate pe care îl va da Regele Mihai va consta nu numai în prelevarea de probe biologice, ci şi într-un interogatoriu. “Tatăl meu va fi întrebat dacă s-a căsătorit la data de 7.09.1939 cu Nerissa Jane Irene Bowes-Lyon, dacă li s-a născut un copil pe nume Nicolae-Vasile, dacă soţia şi fiul i-au fost răpiţi de trupele SS şi dacă îi este cunoscută soarta lor ulterioară. Apoi i se vor lua probe pentru testul ADN”, ne-a spus Dieter. De asemenea, Stanzeleit pune sub semnul întrebării legalitatea căsătoriei Regelui Mihai cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma, în anul 1948.
“Din moment ce regele nu era divorţat de mama mea şi nu avea dovada decesului ei înseamnă că actul de căsătorie din 1939 era valabil, iar mariajul cu prinţesa Ana era ilegal. Ca atare, sunt singurul descendent legal al Regelui Mihai”, ne-a mai spus Stanzeleit
«Averea e a poporului român»
„În cazul în care voi fi recunoscut legal, averea care îmi va reveni ca urmaş trebuie să aparţină, după opinia mea fermă, poporului român. În acest sens, voi folosi tot ce voi primi legal, pentru înfiinţarea unei fundaţii în favoarea poporului român: în scopuri culturale, sociale şi educative”. Dieter Stanzeleit