Punctul central al programului va fi Mănăstirea Curtea de Argeş, unde Oana Zamfir va realiza, începând cu ora 23:00, o ediţie specială cu o durată de 120 de minute în care va explica, alături de invitaţii ei, principalele momente ale Utreniei Învierii, importanţa aducerii Luminii Sfinte de la Ierusalim, semnificaţia Învierii lui Hristos pentru creştinii ortodocşi, valoarea celei mai importante sărbători a creştinătăţii. Tot în Noaptea de Înviere, de la ora 02:00, telespectatorii Digi24 pot urmări Concertul Extraordinar de Paşte susţinut de Corul Naţional de Cameră Madrigal. Ştirile Digi24 vor avea un program special întreaga noaptea de Înviere, pentru că echipele de jurnalişti vor fi prezente în cele mai importante puncte şi vor asigura transmisii live în jurnalele de ştiri prezentate de Andrei Tomescu.

Pentru prima şi a doua zi de Paşte, jurnaliştii Digi24 vă pregătesc reportaje inedite ce vor fi difuzate atât în programele de ştiri, cât şi în ediţiile speciale ale emisiunilor de week-end: „Tinereţe fără bătrâneţe”, „Bonton” şi „Sănătatea în bucate”.

Duminică, de la ora 10.30, la “Tinereţe fără bătrâneţe”, Izabela Pănescu face portretul unui medic diabetolog care luptă zi de zi pentrupacienţii săi copii. Mihaela Vlăiculescu a înfiinţat Asociaţia Sprijin pentru Diabet şi îi invata pe cei mici, in ciuda diagnosticului dur, să duca o viata normală.

Tot duminică, de la ora 12.30, în programul de cooking „Sănătatea în bucate” Marius Tudosiei pregăteşte, alături de Chef Johnny Susala, ruladă de miel cu pesto de leurdă. De la ora 16.30, emisiunea Ca-n filme dedică ediţia specială de Paşte unui martir al credinţei:pastorul român Richard Wurmbrand, convertit la credinţa creştină pentru care a suferit 14 ani în închisorile comuniste.

Tot în prima zi de Paşte, de la 17:30, Dana Gonţ aduce poveşti pline de har într-un reportaj special realizat la Hospice Casa Sperantei. Un material marca Bonton despre miracolele de care avem nevoie nu doar în perioada de Paşte, ci în fiecare zi. Îi cunoaştem pe oamenii care, de mai bine de 26 de ani, oferă bucurie şi speranţă acolo unde totul părea pierdut.

Luni, în a doua zi de Paşte, de la ora 21:00, la Digipedia se deschid “Dosarele Galilei”. Documentarul realizat de ORF, televiziunea publică austriacă, pune în discuţie rezolvarea conflictului dintre reprezentanţii bisericii catolice şi Galileo Galilei, unul dintre părinţii ştiinţei moderne. Suspectat de erezie, judecat de Inchiziţie şi condamnat să-şi petreacă viaţa în arest la domiciliu, Galilei a fost complet reabilitat de Biserica Catolică în 2008.

Urmăreşte programele speciale de Paşte la Digi24!

 
 

Urmărește-ne pe Google News