Potrivit informațiilor Libertatea, DIICOT a descoperit că nu un grup de oameni de afaceri cercetați de DNA l-au angajat pe Dragomir ca, la rându-i, el să-i angajeze pe spionii israelieni.

Procurorii au indicii că toată operațiunea, prin care doi spioni israelieni au încercat să o compromită chiar de la București pe șefa DNA, a fost posibilă prin implicarea unor oameni din statul român. Dar nu au reușit să adune probe împotriva lor.

DIICOT a confirmat, prin rechizitoriul din data de 13 iulie, că Daniel Dragomir a fost trimis în judecată „pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, instigare la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată, instigare la fals informatic, în formă continuată, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice și instigare la violarea secretului corespondenței, în formă continuată”.

DIICOT mai arată că Daniel Dragomir, „considerându-se atât nedreptăţit profesional, cât şi investigat abuziv, şi-a propus denigrarea unor persoane pe care le aprecia responsabile pentru „distrugerea” carierei, prin arestarea sa de către D.N.A., printre care şi fostul procuror-şef al D.N.A, la aceea dată”, adică Laura Codruţa Kovesi.

Comunicatul DIICOT, mai jos:

Pe 12 iulie, Libertatea dezvăluia că trei dosare mari, așteptate de opinia publică, vor fi anunțate în această săptămână de către procurorii de la crimă organizată. Cocaina și Black Cube vor merge în instanță, iar dosarul manifestației de la 10 august va fi clasat, scria ziarul.

Urmărește-ne pe Google News