Doctor în psihlogie, titlu obținut anul trecut, după un master obținut la Facultatea de Filosofie a Universității din Belgrad, Hrkalovici a fost membră a Partidului Sârb al Progresului (SNS, conservator), care a câștigat scrutinul parlamentar de anul trecut și se află la putere de 9 ani.

Și-a schimbat look-ul și și-a luat numele fostului șef al mafiei siciliene

Hrkalovici a avut o ascensiune amețitoare în structurile Securități. În 2014, la doar 27 de ani, a fost promovată de serviciul secret de stat ca adjunct al ministrului de interne Nebojsa Stefanovici. În anul următor, Dijana a devenit secretar al Poliției Criminale (UKP) și apoi, în 2017, secretar de stat al Ministerului de Interne!

Fără să explice motivele, femeia a demisionat în 2019. S-a ascuns în Israel pentru câteva săptămâni și și-a luat, temporar, un alt nume: „Nika Rina”, după zeița greacă a victoriei și după Toto Riina, celebrul lider al „Cosa Nostra”. Schimbarea numelui a făcut ca Hrkalovici să fie supranumită astăzi „zeița mafiei”.

Nu doar atât! Și-a schimbat înfățișarea. Totul, de frica răzbunării clanului rival mafioților pe care i-a protejat. Schimbare e vizibilă în fotografiile de pe contul de Instagram al Dijanei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Hrkalovići a folosit numele Nika pentru următoarele patru luni. Ulterior, a revenit la Belgrad și la numele de Dijana Hrkalovici, însă și-a modificat adresele de domiciliu ale ei și ale familiei de mai multe ori.

Arestată sub acuzația că i-a protejat pe interlopi

Dijana Hrkalovici a fost arestată vineri, 15 octombrie, sub suspiciunea că a distrus dovezile care îl leagă pe liderul mafiot Veljko Belivuk, 35 de ani, alias Velja Nevolja, de asasinarea lui Vlastimir Milosevici. Campionul de karate a fost împușcat mortal cu șase gloanțe, pe 30 ianuarie 2017, la Belgrad. Avea doar 34 de ani.

În calitate de secretar de stat, Hrkalovici a avut acces la documente importante, iar în procesul-verbal penal în baza căruia a fost reținută, fosta secretară de stat este acuzată că i-a ordonat unui colaborator să întârzie depunerea rapoartelor privind interceptările telefonice ale persoanelor suspectate de uciderea lui Miloševići.

Potrivit Blic, Hrkalovici ar fi șters părți din convorbirile între rivali ai clanului lui Belivuk, discuții care o incriminau.

În plus, inspectorul Dejan Jovici, care a strâns probe care au condus la arestarea lui Belivuk și a unui aghiotant al său pentru împușcarea lui Milosevici, a fost discreditat, arestat, eliberat și retrogradat. Polițistul a murit de COVID, anul trecut.

Probele au dispărut misterios, iar interlopii au fost eliberați.

Conform Blic, grupul secret creat de Hrkalovici avea numele de cod „Mangusta”. În teorie, trebuia să destructureze activitatea criminală a celor mai importante clanuri din Serbia, „Skaljarski” și „Kavački”. Numai că înaltul oficial al Ministerului de Interne ar fi acoperit cel puțin patru crime ale celor din „Skaljarski”.

Fapta de care este acuzată Dijana Hrkalović este trafic de influență, pentru care riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare, notează Blic.

Legătura cu Belivuk, mafiotul despre care se spune că își trece rivalii uciși prin mașina de tocat

Belivuk a fost legat de crimă în 2017. Potrivit portretului său din presa sârbă, se spune despre el că își trecea rivalii uciși prin mașina de tocat și apoi îi făcea cevapcici, micii sârbești, și trimitea carnea adversarilor, ca avertisment. Uneori le dădea carnea câinilor săi.

Pentru serviciile ei pentru clanul Skaljarski al lui Belivuk, Hrkalovici ar fi primit sume importante. De exemplu, în momentul arestării, anchetatorii au găsit echivalentul a 50.000 de euro ascunși într-un seif în apartamentul ei din Belgrad, a relatat Balkan Insight.

La audierea din fața parchetului, Hrkalovici a negat acuzațiile. Ea a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto principal: mup.gov.rs

 
 

Urmărește-ne pe Google News