„Nu întotdeauna au fost replici la cutremurele de 5 din Vrancea, dar ne așteptăm să fie. Posibil să fie de intensitate mai mică. Intesitatea celui de astăzi a fost de 5 grade Mercali. Asta înseamnă efectul la suprafața Pământului pe care îl simțim. Nu s-au raportat pagube materiale. Facem și noi analize și măsurători, dar acesta a fost cel mai mare cutremur din 2024 în România”, a precizat seismologul pentru Libertatea.

Un cutremur de magnitudine inițială 5,5 s-a produs luni, 16 septembrie, în zona seismică Vrancea, a anunțat INFP. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 5,2 și apoi la 5,4. Este cel mai mare seism produs în acest an în România.

Cutremurul s-a resimțit la București timp de câteva secunde. Seismul a fost resimţit şi în ţările învecinate, Republica Moldova și Bulgaria.

Precedentul cel mai puternic cutremur din România în 2024 a fost pe 10 august, a avut magnitudinea 4,7 și s-a produs în judeţul Arad, zona Banat.

În total, în acest an, au fost 7 cutremure cu magnitudinea peste 4 în România. Cel de astăzi, 16 septembrie, este primul care a trecut de magnitudinea 5.

Citește: Cele mai puternice cutremure din România în 2024

Urmărește-ne pe Google News