„Din păcate, având o rețea care are zeci de ani, vor fi probleme – pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede. Vor fi probleme punctuale, suntem mobilizați astfel încât să intervenim și să diminuăm disconfortul cât este posibil. Avem echipe pregătite să intervină acolo unde apar avarii majore”, a declarat Claudiu Crețu.
Alți 200 de kilometri de conducte vor fi schimbați prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene.
„Sunt sute de kilometri care trebuie înlocuiți, este nevoie de investiții, este nevoie de finanțări consistente. S-a semnat contractul pentru înlocuirea a 200 de kilometri de conductă din fonduri europene, așteptăm licitațiile pe care le organizează Primăria Capitalei astfel încât anii viitori să putem moderniza acest sistem de conducte, pentru a nu mai avea probleme. Sistemul are 1.000 de kilometri, vă dați seama de ce lucrări de amploare e nevoie pentru a-l pune în ordine”, a adăugat el.
Cea mai vulnerabilă zonă din Capitală este cea de nord-est, care include cartierele Colentina și Fundeni. „Este capăt de rețea. Energia termică trebuie să ajungă tocmai de la CET Sud”, a explicat directorul Termoenergetica.
Termoenergetica a început de luni, 20 septembrie, probele pentru furnizarea căldurii în București. Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Bucureştiului, iar data exactă pentru fiecare zonă va fi afișată la scara fiecărui bloc.
Probleme cu furnizarea apei calde au fost pe tot parcursul verii din cauza avariilor sau lucrărilor de modernizare. Ultima a fost anunțată joi, 16 septembrie, când peste 600 de blocuri au fost afectate.