„Astăzi posibil să consemnăm valori între 23 până la 32 de grade, mâine, de asemenea, un ecart între 24 până la 33 de grade pentru ca vineri, posibil şi sâmbătă să avem primele zile în care maximele să se apropie de pragul unei zile de caniculă – 34 de grade”, a declarat Elena Mateescu la Prima News.

Potrivit directorului ANM, vineri și sâmbătă se poate discuta și de un „disconfort termic accentuat în creştere pentru că este multă umezeală în atmosferă şi în condiţiile în care şi temperaturile sunt în creştere, corpul uman va resimţi mai multe grade în plus faţă de ceea ce consemnăm cu siguranţă în condiţii standard”.

Unde sunt așteptate ploi

În ceea ce privește prognoza meteo pentru următoarele zile, Elena Mateescu a precizat că temperaturile vor crește „de la o zi la alta”, iar o alertă generală de furtuni și ploi torențiale este puțin probabilă marți și miercuri.

„Astăzi (n.r. – marți) posibil averse în special în zona montană, dar la nivel local şi partea de est şi sud-est a ţării, mâine în special în zona montană, de asemenea, în centrul, estul şi sud-estul ţării şi ceea ce este de interes pentru următoarele zile până la sfârşitul săptămânii, regimul de temperaturi în creştere de la o zi la alta”, a explicat Elena Mateescu.

Zonele cele mai afectate de precipitații în ultimele zile au fost cele din sud-vestul, nord-estul și sud-estul României.

„În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Alba, Timiş, Arad, Dolj, Olt, aici am avut cantităţile cele mai mari de precipitaţii în acest interval şi cu siguranţă episodul a traversat şi jumătatea estică a ţării. Ne amintim zona Moldovei, dar şi judeţe din partea de sud-est aşa cum ar fi Călăraşi, Ialomiţa sau Buzău, unde punctiform am avut cantităţi de până la 50-60 de litri pe metru pătrat într-un interval mai mic, de una până la trei ore, fapt care a generat situaţii de natură hidrologică”, a declarat Elena Mateescu.

FOTO: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News