Tribunalul Iași s-a pronunțat în procesul deschis de către Gabi Musteață: Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad trebuie să îl reintegreze ca „Director Tehnic Exploatare, Mentenanță a ISNGA și Investiții, gradul II”.
„Obligă pârâta să achite reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II, începând cu data de 08.02.2021 şi până la data reintegrării efective, precum şi dobânda legală începând de la data prezentei hotărâri. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu de avocat)”, se precizează în minuta instanței, obținută de Ziarul de Iași.
Decizia
nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la
comunicare.
Cazul de la Administratia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a fost făcut public de Recorder, care a descoperit că o fostă ospătăriță, Simona Iancu, a ajuns inginer la Apele Române.
Directorul tehnic Gabi Musteață a explicat că s-a hotărât să facă dezvăluiri convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.
În ultima sa zi la birou, Gabi Musteaţă a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: „Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15:30. Nu m-am întâlnit cu el”.
Procurorii DNA au anunțat pe 26 aprilie că au început urmărirea penală față de șase suspecți, acuzați de abuz în serviciu, obținere de foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu, în cazul angajărilor prin detașare de la Apele Române. Printre cei vizați se numără și directorul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, dar și fosta chelneriță Simona Iancu.