Directorul INFP a explicat că în zona în care s-a produs cutremurul din Italia sunt două falii foarte active. Asemenea fenomene, la cutremurele de suprafață, sunt foarte rare, a mai spus acesta, precizând că în țara noastră, singura zonă unde se pot produce cutremure de suprafață este Banatul.
De cealaltă parte, în România, singura zonă seismică ce produce victime umane și pagube este Vrancea – zona adâncă, de 80-130 de kilometri adâncime, similară cu zona în care s-a produs cutremurul din ’77, potrivit lui Ionescu. ”Un cutremur din zona Vrancea poate afecta jumătate din România sau mai mult și țările din jurul României. Bucureștiul poate fi afectat major la un cutremur de 7,2”, a completat acesta.
Un cutremur cu magnitudinea 6,0 a avut loc, azi dimineață, la 3.36, ora locală (4.36 ora României), în centrul Italiei. Potrivit presei din Italia, 120 de persoane au murit și sute de oameni sunt prinși sub dărâmături. Printre răniți s-ar afla și doi cetățeni români.
Citește și:
- Cutremur în Italia. MAE: Nu există români printre victime
- Cutremur centrul Italiei. Imagini cu momentul în care s-a produs seismul / VIDEO
- Cutremur centrul Italiei. Cele mai grave seisme din istoria Italiei
- Cutremur Italia. Doi copii, salvați de sub dărâmături după ce bunica lor i-a pus să se bage cu ea sub un pat. Bătrâna e încă prinsă sub ruine
- Româncă, stabilită în Italia: „ Sunt case căzute, poduri…este un dezastru. Suntem speriaţi”
- Un oraș întreg a fost ras de pe fața pâmântului în urma seismului devastator din Italia! Imagini dramatice
- Ce mesaj a transmis Papa Francisc în urma seismului din Italia
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro