Filmările s-au încheiat luni seară, iar materialul video realizat acolo, intitulat „Castelul bântuit”, va putea fi văzut la finele acestei luni, în preajma Halloween-ului, pe platforma Discovery VR, de pe Internet, dar și pe site-ul castelului.
După ce, în ultimii ani, a apărut în mai multe filme, unele chiar și de Hollywood, Castelul Corvinilor va putea fi văzut curând și într-o producție de realitate virtuală, marca Discovery, plină de mister și groază, cu fantome care se plimbă printre zidurile monumentului istoric și, în final, apariția înfricoșătoare a Nosferatului. Pe parcursul celor două zile cât a stat la Hunedoara, echipa Discovery „a turnat” șase secvențe, în mai multe încăperi ale cunoscutului edificiu din municipiul de pe Cerna.
S-a filmat în Sala Dietei, în turnul mare, în capelă, dar și în exteriorul monumentului. De fapt, acolo, pe podul din fața castelului, s-au făcut primele înregistrări, cu ajutorul unor drone profesionale.
Din echipa prezentă la Hunedoara au făcut parte experți din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, dar, alături de aceștia, s-au aflat și români.
Filmările erau încă în plină desfășurare luni. „Atenție, acțiune!”, se auzea, în limba engleză, din spatele unei uși masive, aflată la capătul scărilor abrupte și întunecate din turnul mare al castelului. O femeie, îmbrăcată într-o rochie albă, se perinda prin încăperea slab luminată, în momentul filmării. „
Fantoma” era, de fapt, o tânără nemțoaică, iar membrii staff-ului de producție au dezvăluit că ea nu este singura apariție stranie din producția realizată la castel, ci și Nosferatu, în rolul acestuia intrând un român, Ion Rizea, director la Teatrul Național din Timișoara.
Materialul realizat, cu conținut video 360 de grade, va fi lansat online, după data de 24 octombrie, după cum spune Juliet Dervin, director of Digital Integration at Discovery Networks International.
„Este vorba despre un film de groază, realizat într-un format special, nou, pe care îl folosim pentru Discovery. Se numește realitate virtuală. Probabil, ați auzit de ea, e ceea ce permite celor care o urmăresc să vadă totul la 360 de grade. Când urmărești un film tradițional, vezi multe lumini, oameni sunete, în cazul acestui gen de material, fiind realizat la 360 de grade, noi, cei din staff-ul de producție, trebuie să eliberăm de îndată încăperea în care se filmează. Când se spune
, trebuie să dispărem (n.red. zâmbește). (…) Filmul va fi disponibil pe Discovery VR, pe rețelele de socializare, pe canalul Youtube și pe site-ul castelului, în preajma Halloween-ului”.
Difuzat și în America
Mai mult, și o televiziune Discovery din Statele Unite, Destination America, va prelua o parte din conținutul video realizat, cu această ocazie, la Castelul Corvinilor, materiale de tip making of și interviuri cu echipa de filmare, precum și cu ghizii castelului. „(…) Suntem foarte norocoși că putem filma aici. Este un castel deosebit. Sunt foarte puține locuri ca acesta”, a mai spus Juliet Dervin.
Administrația castelului s-a arătat foarte încântată de faptul că monumentul istoric a intrat în atenția canalului Discovery.
„Este un moment unic pentru promovarea castelului pe toate rețelele pe care le deține canalul Discovery. Vom intra și noi în posesia materialului video realizat pe care îl vom utiliza, în scop necomercial, pe platformele noastre online. (…) Echipa nu este foarte mare, sunt vreo 15 oameni, din SUA, Marea Britanie și Germania, dar tehnica pe care o folosesc este, într-adevăr, impresionantă”, a declarat, la rândul său, Costin Tinca, directorului Castelului Corvinilor.
Pe perioada desfășurării filmărilor, edificiul istoric a fost închis pentru public.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro