„Am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului legat de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani, aș vrea să anunț că nu este deloc adevărat. Nici măcar nu am avut o discuție la nivelul acesta”, a spus Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.

„Știm până în acest moment că este vorba despre o posibilitate ca benevol, dacă cineva dorește să rămână în activitate până la 70 de ani. Guvernul nu a discutat și nu poate să își asume răspunderea pe un asemenea demers”, a adăugat el.

Budăi: PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare

Apoi, șeful Executivului i-a dat cuvântul ministrului PSD al muncii, Marius Budăi, care a precizat că partidul condus de Marcel Ciolacu nu este de acord cu creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, pentru că speranța de viață din România este sub media Uniunii Europene.

„Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există și acum în lege, poate opta, bineînțeles există și o bonificație dacă rămâne doar în serviciu și nu încasează pensia. Putem discuta dacă mărim sau nu bonificația sau să vedem în reforma pensiilor alte prevederi. Dar în acest moment și din cauza faptului că speranța de viață în România este scăzută, mult sub media Uniunii Europene, nu susținem acest proiect”, a explicat Budăi.

De altfel, ministrul PSD al muncii afirmase încă din noiembrie 2021 că nu va creşte vârsta de pensionare cât timp va ocupa această funcţie. El a precizat atunci că, înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România.

Discuțiile dintre premierul PNL și ministrul PSD al muncii de miercuri, 2 februarie, au venit după ce liderii Partidului Național Liberal au convenit în ședința Biroului Executiv de marți, 1 februarie, să propună în coaliția de guvernare creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani, au declarat surse din PNL pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News