„Demisia este o decizie personală”, a declarat, joi, pentru Agerpres, directorul SAJ Cluj, Horia Simu.
„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare dintre aparţinătorul unei fetiţe şi un operator al Serviciului de Ambulanţă Cluj, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă şi a solicitat declanşarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj”, se arăta într-o postare pe Facebook a DSU, preluată de Agerpres.
DSU Cluj a mai transmis că se delimitează categoric de un „astfel de comportament total neprofesionist” şi „nu va admite ca astfel de situaţii să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgenţă de a răspunde prompt şi eficient cetăţenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgenţă 112”.
Părinţii fetiței de un an și șase luni au observat într-o după-amiază că aceasta a urinat cu sânge şi au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă, după ce medicul de familie din localitatea Aghireşu nu a putut fi găsit. În plus, aceştia nu dispuneau de o maşină pentru a o transporta la spital pentru investigaţii.
„Eu nu răspund de ea, răspunzi dumneata și nevasta dumitale, că sunt ai voștri copiii, eu pe ai mei mi i-am crescut. Nu mă înveți tu pe mine la ce sunt obligată să trimit!”, a fost una dintre replicile operatoarei.
Dialogul dintre părinții copilului și dispecerul 112 a fost redat de Libertatea într-un articol publicat pe 16 februarie.