Măsura face parte din “Planul de măsuri destinate protecției persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului București în sezonul rece 2017-2018”, care a fost aprobat recent de consilierii generali. Acesta mai prevede asigurarea a 10 paturi în unitățile medicale subordonate municipalității, pentru cazurile care necesită îngrijiri medicale în regim spitalicesc. De asemenea, urmează a fi desemnată o secție de chirurgie din cadrul unei unități medicale pentru urmărirea post-operatorie a amputațiilor, dar și desemnarea unei secții de dermatologie din cadrul unei unități medicale pentru tratarea afecțiunilor de acest gen.
Planul mai prevede și inițierea unui protocol de colaborare cu o unitate medicală pentru cazurile cu afecțiuni psihiatrice și dependențe care nu pot fi adăpostite în adăposturi de noapte sau centre rezidențiale pentru persoane fără adăpost.
În plus, se vor amenaja alte spații de primire de minimum 20 de oameni ai străzii, la nivelul fiecărui sector care nu are organizat un adăpost de noapte.
“Scopul acestui plan de măsuri destinate protecției persoanelor adulte fără adăpost de pe raza municipiului București este de a asigura condiţiile furnizării unor servicii sociale de urgență de calitate printr-o mai bună coordonare a serviciilor publice implicate în acest proces”, ne-a declarat Cosmina Simiean Nicolescu (foto), director general Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.
Consilierii generali au aprobat în ședința CGMB de pe 19 decembrie și înființarea unui nou cămin de bătrâni, cu o capacitate de 120 de locuri, care urmează a fi amenejat în sectorul 4 al Bucureștiului.
CITEȘTE ȘI:
Ce avere aveau soții sinucigași din Iași. Familia Maleon avea datorii mari la bănci
Cum a primit Victor Socaciu, nu unul, ci doi rinichi, la spitalul condus de Mihai Lucan
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro