În urma acestui anunţ, liderii de sindicat amenință cu proteste și cer să fie purtate noi negocieri.

”Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activității de exploatare a cărbunelui și de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desființarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi și implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariați pentru motive care nu țin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016.

Dintre cei 2.000 de angajați vizați, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalți provin de la UMC Husnicioara (483 de salariați), SE Chișcani (56 de salariați), Reprezentanța București (6 salariați), Sector Seciuri (54 de salariați), Mina Tehomir (10 salariați) și alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariați), scrie Mediafax.

Sindicaliștii care au purtat negocieri cu managerul interimar al CEO, Laurențiu Ciobotărică, s-au declarat nemulțumiți de măsuri.

”Absolut nimic bun nu s-a anunțat pentru salariații CEO. Propunerea cu care vine partea administrativă nu poate fi acceptată sub nicio formă. E vorba de 2.000 de disponibilizări, de șomaj tehnic, se vorbește despre concediu fără plată, zile neplătite. Ceea ce prezintă actuala administrație, aceeași care în decembrie anunța că va curge lapte și miere, vine cu un program de restructurare cu care nu suntem de acord. Sper ca oamenii să nu plece, cu excepția celor care îndeplinesc toate condițiile de pensionare, aproximativ 420 de salariați”, a declarat Gabriel Căldărușe, președinte Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Urmărește-ne pe Google News