CONSTANŢA. Seria evenimentelor care vor marca sărbătorirea Zilei Marinei Române la Constanţa va fi deschisă mâine la ora 10.00 de un ceremonial militar şi religios, urmat de sosirea Zeului Neptun şi Exerciţiul Naval FNR 2015. Pe parcursul zilei vor avea loc şi o parada navală, jocuri marinăreşti, iar între orele 21.00 şi 22.00 e programată retragerea cu torţe pe itinerariul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.
CLUJ. Preoţii de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, aşteaptă în acest an zeci de mii de pelerini, pentru a se ruga la icoana Sfintei Fecioare Maria. Astăzi, de la ora 12.00, va avea loc o procesiune care va începe la Biserica Sfântul Nicolae din Gherla. La ora 21.30 Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria va fi scoasă din biserică. Mâine, 15 august, de sărbătoarea de Sfânta Maria, începând cu ora 9.00, va fi oficiată slujba de Liturghie, de către un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ.
LUGOJ. Ruga de Sfânta Maria, aşa cum este cunoscută în Banat, este una din cele trei sărbători importante ale satului bănăţean, alături de Crăciun şi Paşte. Este şi prilejul pentru fiecare comunitate religioasă să se pregătească de petrecere, astfel că la Lugoj vor cânta Stana Izbaşa, Nicoleta Voica şi Ansamblul Lugojana.
BUCUREŞTI. Locuitorii Capitalei vor putea participa la Târgul de Sfântă Maria Mare de la Muzeul Ţăranului Român. Meşterii vin aici cu icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din zona Moldovei sau Sighişoarei.
SIBIU. Şi la Muzeul ASTRA din Sibiu peste 150 de meşteri populari din toată ţara se adună de azi, ora 15.00, până duminică şi prezintă tot ce au ei mai bun.

Urmărește-ne pe Google News