Şoferi, mare grijă cum conduceţi! Municipalitatea e hotărâtă să vă pună la plată dacă distrugeţi “decorul” de pe străzi. Aşa se face că, dacă intraţi cu maşina într-o bordură, în refugiul de la tramvai sau în “pereţii” unei staţii de autobuz, trebuie să plătiţi reparaţiile. În caz contrar, veţi ajunge în instanţă. De la începutul acestui an însă, Primăria Capitalei s-a mai “îmblânzit” şi a decis să nu-i mai cheme direct la tribunal pe şoferii neatenţi, ci să le trimită notificări.

Recent, reprezentanţii Municipalităţii au făcut un studiu privind daunele provocate de şoferii care au lovit diverse proprietăţi ale Primăriei, fie ele staţii de tramvai, fie pereţii din pasajele subterane, borduri sau scuarurile de pe străzi.

«De anul acesta, trimitem notificări»

“La fântânile de la Unirii au avut loc, numai anul trecut, patru accidente. Cineva trebuie să achite reparaţiile care se fac din bani publici”, ne-a spus Radu Popa, directorul de la Administraţia Lacuri şi Parcuri. Şi Alina Roman, şefa de la Administraţia Străzilor, e de părere că cei vinovaţi trebuie să plătească.

“Se procedează în felul următor: poliţia ne trimite procesul-verbal, noi facem reparaţia şi eliberăm u n deviz de plată, pe care vinovatul trebuie să-l achite. De anul acesta, am decis să îi trimitem notificare celui care a produs pagubele şi, d a c ă are maşina asigurată, firma de asigurări poate să plătească suma respectivă”, ne-a spus Alina Roman. În cazul în care vinovatul nu dă nici un semn, este chemat în instanţă.

Urmărește-ne pe Google News