Aurelian Cătălin Negreanu, organizatorul conferinţei de Mediere din Transilvania, care a început joi la Cluj, ne-a declarat că cea mai mare parte dintre medieri se realizează între partenerii care doresc separarea.

Mai mult, chiar acest mediator a asistat câteva zeci de cupluri care au decis să demareze procedura de separare online. Pe primele locuri s-au aflat români care lucrează în Anglia, urmaţi de cei din Spania, Italia şi Franţa. Avantajul, spune acesta, pentru cei care şi-au găsit alţi parteneri şi vor să uite de soţiile sau soţii rămaşi acasă este faptul că nu mai trebuie să se deplaseze în ţară, fiind scutiţi de consturi suplimentare precum cele de transport.

Totuşi, nu toate cererile de divorţ cu ajutorul medierii online s-au finalizat cu bine, mai adaugă Cătălin Negreanu, deoarece unii dintre cei care au cerut timp de gândire nu au mai făcut pasul decisiv de separare.

Negreanu mai spune că tipul acesta de mediere, prin tehnica internetului, se pretează şi la alte litigii, dar că medierea online este doar un pas, cei implicaţi fiind nevoiţi ca în instanţă, dacă nu pot ajunge personal, să trimită o rudă.

“Medierea pe internet este doar un pas. Pentru a fi însuşit de judecător actul de video-mediere online petentul trebuie să trimită pe cineva apropiat, de preferinţă din familie”, ne-a declarat Cătălin Negreanu.

CARE SUNT PAŞII PENTRU UN DIVORŢ ONLINE:

– Solicitarea adresată mediatorului şi furnizarea amănuntelor înţelegerii situaţiei în fapt.
– Stabilirea prin intermediul videoconferinţei cu părţile implicate a termenilor şi condiţiilor divorţului
– Alegerea persoanelor care să-i reprezinte în momentul semnării actelor
– În funcţie de complexitatea divorţului pot fi necesare documente menite să anticipeze cerinţele judecătorului care va lua act de voiinţa părţilor

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News