Într-o postare pe Facebook, Dan Barna susține că decizia este una politică și vine pentru a distrage atenția de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Oricât se va strădui DLAF, o instituție aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS”, a replicat Dan Barna.

Este a doua plângere făcută de DLAF la DNA vizându-l pe Dan Barna. Prima a fost trimisă DNA în primăvară, vizând tot „presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene”. În 11 martie, Dan Barna a fost audiat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) privind perioada sa de antreprenoriat în domeniul fondurilor europene.

Săptămâna trecută, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene în care era vizat liderul USR PLUS, Dan Barna, pe 14 iunie 2021, deschis tot după o sesizare făcută de DLAF la finalul lui 2019.

„Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor investigate”, motiva DNA decizia de clasare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News