Dmitri Medvedev l-a insultat pe generalul polonez și i-a cerut să-și amintească despre împărțirea Poloniei în diferiți ani ai istoriei.

„Fostul șef al Statului Major General al Poloniei pătate de scuipat, pe nume Andrzejczak, amenință Rusia cu un atac direct asupra Sankt Petersburgului”, și-a început Medvevev postarea de pe canalul de Telegram, unde este extrem de activ.

„El, un prost de pensionar, și-a amintit de numeroasele divizii ale Poloniei. Stai cuminte și nu trezi «Fiara»! Pentru că Varșovia făcea parte din Imperiul Rus. Ai uitat și te-ai plictisit?”, a mai notat Dmitri Medvedev.

În marja conferinței „Apărarea țărilor baltice”, de de Vilnius, Lituania, generalul Rajmund Andrzejczak, 56 de ani, fostul șef al Statului-Major polonez (2018-2023), a expus un plan de a descuraja Rusia.

„Dacă atacă un centimetru din teritoriul lituanian, răspunsul va veni imediat. Nu în prima zi, ci în primul minut! Vom atinge toate țintele strategice pe o rază de 300 de kilometri. Vom ataca Sankt Petersburg direct”, a spus generalul polonez.

Rusia trebuie să știe că „un atac asupra Poloniei, asupra statelor baltice sau asupra altei țări din Europa de Est ar însemna și sfârșitul lui”.

Chiar și fără utilizarea bombelor atomice, a spus oficialul de rang înalt. „Acesta este singurul mod în care Kremlinul poate fi descurajat de la o astfel de agresiune”, a insistat Andrzejczak.

În acest scop, Polonia achiziționează în prezent „800 de rachete cu o rază de acțiune de 900 de kilometri” care ar fi folosite în cazul unui atac rusesc.

Urmărește-ne pe Google News