„Biden s-a hotărât. Un bunic disperat”, a scris Medvedev pe contul său de Telegram despre liderul american în vârstă de 80 de ani.
„Dacă aș fi în locul armatei americane, aș crea rapid o servietă falsă cu coduri nucleare false în cazul în care ar câștiga, pentru evitarea unor consecințe ireparabile”, a adăugat Medvedev.
Marți, Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, „pentru a termina treaba” începută, și a declarat că luptă pentru a salva democrația americană de „extremiștii” republicani.
Un nou mandat i-ar permite să rămână la Casa Albă până la vârsta de 86 de ani – ceea ce ar constitui un record pentru un președinte american.
Medvedev, care în prezent ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate Națională al Rusiei, este un critic frecvent al Occidentului în tiradele sale publicate pe rețelele de socializare.
Relațiile dintre SUA și Rusia s-au prăbușit după începutul ofensivei Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, iar Washingtonul a devenit principalul susținător militar și financiar al Ucrainei. De asemenea, administrația Biden a jucat un rol-cheie în denunțarea acțiunilor Rusiei.
De asemenea, liderul american chiar a denunţat crimele de război care ar fi fost comise de armata rusă în locuri precum suburbiile de nord ale Kievului şi regiunea estică Harkov.
În cadrul unui discurs ținut în Polonia, anterior în cursul acestui an, președintele Joe Biden a declarat că „războiul din Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”, amintește Al Jazeera.
Mai mult, preşedintele american a efectuat, pe 21 februarie, o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, înaintea împlinirii unui an de la declanşarea invaziei ruse.
Zaharova: Rusia aşteaptă de la Biden fapte, nu vorbe
Moscova a afirmat marţi, prin vocea purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, că aşteaptă fapte, nu vorbe de la preşedintele american Joe Biden, după anunțul făcut de acesta în privința noii candidaturi, scrie Agerpres preluând agenția rusă de presă EFE.
„Vom porni de la paşii practici pe care Washingtonul îi va face în politica reală”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, la televiziunea de stat.
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a recunoscut, în timpul recentei sale vizite în Cuba, că Moscova şi Washingtonul abia dacă mai menţin contacte bilaterale.
Preşedintele rus Vladimir Putin, care s-a întâlnit cu Biden la Geneva în iunie 2021, acuză Occidentul că vrea să „distrugă” Rusia, aşa cum a făcut cu Uniunea Sovietică în 1991.
De asemenea, Kremlinul a acuzat SUA şi NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina, prin furnizarea de cantităţi mari de armament, inclusiv sisteme antirachetă şi tancuri.
Și Vladimir Putin intenţionează să candideze pentru un nou mandat la alegerile din 2024, chiar dacă nu şi-a anunţat încă oficial candidatura. Kremlinul a confirmat anterior săptămâna aceasta că alegerile prezidenţiale din Rusia se vor desfăşura la termen, în luna martie 2024, în pofida încercărilor de „interferenţă” din partea ţărilor occidentale, potrivit agenției oficiale ruse de presă RIA Novosti.
Foto: Profimedia Images
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
Adaoli.8761 • 25.04.2023, 21:05
Au și rușii un bunic disperat , care vrea să-și *** vecinii, să-și dovedească cât este de omnipotent. Bunicul ăsta, dacă vrea măreție, ar putea folosi banii de ***, pentru bunăstarea țării sale. L-ar iubi mai mult și nepoții lui și restul lumii.
Acest comentariu a fost moderat pentru: incitare la violență.