Dmitri Medvedev a spus că sondajele de opinie arată că trei sferturi dintre ruşi sprijină decizia Kremlinului de a desfăşura o operaţiune militară în Ucraina şi un procent şi mai mare îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin.

Fostul preşedinte al Rusiei i-a criticat pe ruşii care s-au exprimat din străinătate împotriva invaziei.

„Se poate să nu fii mulţumit de unele dintre deciziile autorităţilor, să critici autorităţile. Este normal”, a afirmat Medvedev. „Dar nu poţi lua poziţie împotriva statului într-o situaţie atât de dificilă, pentru că asta este trădare”, a adăugat fostul preşedinte rus.

De asemenea, Medvedev a anunţat şi cât va mai dura războiul. „Operațiunea va continua până la atingerea obiectivelor stabilite de președintele Vladimir Putin”, a precizat acesta.

Sancţiunile occidentale nu vor influenţa Kremlinul

Ar fi „prostesc” să se creadă că sancţiunile occidentale împotriva companiilor ruseşti ar putea avea vreun afect asupra guvernului de la Moscova, a susţinut Dmitri Medvedev.

Sancţiunile nu vor face decât să consolideze societatea rusă, nu să producă nemulţumire publică faţă de autorităţi, a spus Medvedev.

Occidentul a impus o serie amplă de sancţiuni împotriva Rusiei în urma invaziei din Ucraina, însă, la o lună de la declanşarea războiului, Kremlinul spune că va continua să atace până când îşi va îndeplini obiectivele de „demilitarizare” şi „denazificare” a Ucrainei.

Unele sancţiuni au vizat în mod direct afacerişti miliardari consideraţi a fi apropiaţi de preşedintele Vladimir Putin.

„Haideţi să ne întrebăm: poate avea vreunul dintre aceşti mari oameni de afaceri cea mai mică influenţă asupra poziţiei conducerii ţării?”, a spus Medvedev. „Vă spun deschis: nu, în niciun caz”, a adăugat el.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News