Cele cinci societăţi comerciale urmărite penal de procurorii DNA sunt: S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L, S.C. City Bistro Management S.R.L, S.C. IDD Asset Management S.R.L, S.C. Daarm Partners S.R.L, S.C. Fortis Pugna S.R.L.

Potrivit DNA, „fiecare dintre societățile comerciale este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul”.

„În vederea reparării pagubelor aduse patrimoniului SC Economat Sector 5 S.R.L. prin săvârșirea, de către suspectele S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L. și S.C. City Bistro Management S.R.L., a infracțiunilor reținute în sarcina lor, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile/imobile aflate în proprietatea celor două firme, precum și asupra sumelor de bani din toate conturile bancare ale celor două firme”, au transmis reprezentanții DNA, miercuri.

Marian Vanghelie a fost reținut pe 14 ianuarie alături de alte persoane. A doua zi, Tribunalul Bucureşti a decis ca fostul primar să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Fostul edil este acuzat de procurorii DNA de comiterea mai multor fapte de trafic de influență, constituirea unui grup infracțional organizat și instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, într-un dosar de corupție cu un prejudiciu de 256 de milioane de lei (peste 50 de milioane de euro).

Pe lângă Marian Vanghelie, a fost reținut și fratele acestuia, Paul. Printre reținuți sunt și Marian Leonard Petre, la data faptelor director general al SC Economat Sector 5 SRL, și Marian Lupaşcu, la data faptelor director general la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Faptele s-au petrecut în perioada 2018-2020, pe când Marian Vanghelie nu mai era primarul sectorului 5, ci doar consilier local.

 
 

Urmărește-ne pe Google News