Călin Nistor a declarat că între cele două instituții a existat un schimb de corespondențe, Secția specială de anchetare a magistraților susținând că este de competența ei anchetarea dosarului Tel Drum. De cealaltă parte, procurorul de caz și procurorul-șef secție au stabili că această competență revine DNA.

Astfel, a fost sesizat Parchetul General, pentru soluționarea cauzei, iar Secției i-a fost trimisă o copie a dosarului, a declarat procurorul-șef interimar al DNA.

Corespondența în două situații a fost purtată direct cu Sectia de combatere a infracțiunilor asimilate. Au fost solicitări de trimitere a dosarului, apreciind că dumnealor sunt competenți. Procurorul de caz și procurorul-șef secție au stabilit că compentența revine DNA, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluționare. Firește, pentru că era și o solicitare că ar fi mijloc de probă într-o cauză la dumnealor, noi le-am trimis și în copie dosarul secției”, a spus Călin Nistor.

Secția specială de anchetare a magistraților a cerut de patru ori DNA preluarea dosarului în care este anchetat Liviu Dragnea. În primele trei situații, Direcția a respins solicitarea, motivând că nu există niciun magistrat, judecător sau procuror, care să aibă calitatea de suspect sau inculpat.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legatură cu favorizarea companiei în privința acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Fotografie principală: Inquam Photos / Octav Ganea

 
 

Urmărește-ne pe Google News