Alături de fratele secretarului general al PSD vor veni pentru a da explicații procurorilor DNA și cinci președinți de consilii județene, organizatorii procedurii, din Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Gorj, transmite USR.

Pe 30 septembrie, partidul condus de Cătălin Drulă a trimis o solicitare către DNA pentru a ancheta angajarea lui Alexandru Stănescu la conducerea ADR Sud-Vest Oltenia, „instituție care gestionează 1,2 miliarde de euro”.

„Prin această numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experiență în gestionarea fondurilor europene este pus în pericol un întreg Program Operațional Regional”, susține USR.

Partidul condus de Cătălin Drulă a mai precizat că procesul de recrutare s-a desfășurat fără organizarea probei scrise, deși orice concurs presupune că „interviul poate fi susținut doar după ce candidatul a fost admis la proba scrisă”.

Adresa trimisă de DNA membrului USR Cristian Ghinea, fost ministru al Proiectelor Europene, datată 7 octombrie

USR a transmis că „este a doua încercare a PSD de a-i găsi un post călduț lui Alexandru Stănescu”, după ce fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost numit la conducerea ANRE, de unde a demisionat în luna martie, după câteva luni, „ca urmare a unei sesizări USR la Curtea Constituțională”.

Ce spune Alexandru Stănescu

Scandalul a plecat de la faptul că fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a câştigat funcţia de director general al ADR Sud-Vest Oltenia după un concurs format numai din dosar de înscriere şi interviu, în care a obţinut peste 90 de puncte, fără a mai susține și proba scrisă.

Alexandru Stănescu a declarat pentru Gazeta de Sud că fratele său nu i-a pus pile. „Într-adevăr, el a fost preşedintele CJ Olt, acum este secretarul general al partidului, dar, daca eram venit aşa de la Vişina de pe acolo, nu înseamnă că m-a luat el şi m-a adus. Activităţile noastre sunt paralele în ultimii 10 ani. Vorbim foarte rar”, a afirmat el. „Nu ştiu dacă activitatea mea avea nevoie de o influenţă ca să ajung undeva”, a adăugat Alexandru Stănescu.

Întrebat de faptul că nu a existat proba scrisă la concursul de angajare, fratele lui Paul Stănescu a replicat că nu el a organizat concursul: „Nu eu am organizat concursul. Putea să fie şi probă scrisă. Să ştiţi că m-am şi pregătit pentru concursul ăsta. M-am pregătit foarte bine”.

„Dacă vrea cineva, pot să mai dau concursul oricând şi cu câţi vor. Pentru mine concursul nu a fost o problemă pentru că eram pregătit. Sincer”, a mai punctat Alexandru Stănescu.

Urmărește-ne pe Google News