SUMAR:


”O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției”, a transmis DNA în comunicatul de presă.

Procurorii anticorupție anunță că după începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, joi seară, o investigație din care reiese că, potrivit unui raport secret al DGPI (Direcția Generală de Protecție Internă, poreclit „Doi și-un sfert”), Liviu Dragna a preluat fraudulos Tel Drum.


Citește și: Ultima lovitură primită de Liviu Dragnea. Raportul secret publicat de jurnaliștii de investigație de la Rise Project


Raportul DGPI publicat de Rise Project este intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman” și „descrie o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale”, scriu cei de la Rise Project.

Documentul arată, potrivit jurnaliștilor de la Rise Project, că „inițial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate”. Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”, mai scrie Rise Project


Citește și: Guvernul vrea să înghețe angajările în acest domeniu! Cine sunt persoanele care ar putea fi afectate

Urmărește-ne pe Google News