UPDATE. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, în ultimul său cuvânt în fața instanței:

„Mențin declarațiile de la ședința precedentă. Susțin cu toată tăria nevinovăția. Afirm că nu am comis niciuna dintre presupusele fapte. De acord cu avocatul. În plus vreau să spun că sunt puțin pus pe gânduri (…). Mi-a amintit de întrebarea de ce Alesu face astfel de declarații. Eu sper să nu se ajungă acolo. Muncesc în folosul comunității de peste 20 de ani de zile… Aaa, vă rog să mă achitați”, a declarat Liviu Dragnea.


Procesul liderului PSD a ajuns la final, pledoariile finale fiind prezentate astăzi la ICCJ. Procurorul DNA a cerut pedeapsă cu executare pentru Dragnea. Procurorii au cerut în fața judecătorilor de la Curtea Supremă ca Liviu Dragnea să fie închisoare cu executare, în procesul în care este judecat pentru pentru instigare la abuz în serviciu.

“Apreciem că în cazul tuturor legea veche este  cea favorabilă. Mai ales în cazul celor cu câte două infracțiuni din cauza regulii concursului. Privind activitatea acestora, noi credem că a fost în măsură să încalce regula instituției publice, iar aceștia au încălcat flagrant statutul funcționarului public, care e o lege primară. Conduita, valorile încălcate, duc la cererea de executare în detenție a pedepsei închisorii”, a declarat procurorul DNA.

În ceea ce îl privește pe liderul PSD, procurorul DNA a cerut șapte ani de închisoare pentru faptele comise de Liviu Dragnea. Aceeași pedeapsă a fost cerută și pentru Alesu Floarea și Miloș Rodica. „Orientați pedepsele spre mediu de șapte ani și șase luni pentru abuz și doi ani și jumătate mediul pentru fals”, a mai spus procurorul DNA.

Pentru ceilalți inculpați, procurorul DNA a cerut pedepse de trei ani și șase luni de închisoare.

„Pentru Adriana Botorogeanu, Mirela Chera, Ionel Marineci, având în vedere conduita acestora, de recunoaștere a faptelor, dar cu nuanțare, aplicați pedepse orientate către minimum de trei ani pentru abuz și minim pentru abuz de șase luni „.

Dosarul a fost trimis în instanţă de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017, având 13 termene de judecată.

Liviu Dragnea a fost întâmpinat în mai multe rânduri de protestatari în faţa Instanţei supreme, având loc şi incidente, aşa cum s-a întâmplat în octombrie 2017, când secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a venit însoţit de bodyguarzi, care s-au îmbrâncit atât cu protestatarii, dar şi cu jurnaliștii, chiar dacă la faţa locului se afla un dispozitiv impresionant de jandarmi.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, a fost singurul inculpat care a refuzat să dea o declaraţie în faţa magistraţilor, în schimb a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul Penal, care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu.

Mai mult, în martie 2018, ea a cerut încetarea procesului împotriva sa, susţinând că a achitat prejudiciul în acest dosar.


Citește și: EXCLUSIV | Uber ia măsuri împotriva șoferilor cu un număr mare de curse anulate. Compania afirmă că fenomenul este în scădere. Ce spun pasagerii și cum se justifică șoferii


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News