În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, tot sub control judiciar, și Ion Joe Stoica, comisar-şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, pentru infracţiunea de trafic de influență.

Concret, faptele s-au petrecut în perioada ianuarie – 21 septembrie 2022, iar DNA spune că Joe Stoica a primit 3.000 de euro, cu ajutorul lui Ion Șoricică, pentru a ajuta o persoană care a condus sub influența alcoolului să scape de ancheta penală.

„Inculpatul Stoica Ion-Joe, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat (n.red. – Ion Șoricică), ar fi pretins și ar fi primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală”, se arată în comunicatul instituției conduse de Crin Bologa.

„În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina să propună o soluție de clasare față de persoana cercetată”, mai spun procurorii.

Potrivit DNA, Joe Stoica ar fi transmis ce trebuie să spună șoferul prins băut la volan, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală, adică sub 0,8 la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Cine este Ion Șoricică

În 1999, ziarul Evenimentul Zilei a publicat pe prima pagină o fotografie cu şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră, colonelul Ion Şoricică, în care acesta apărea dirijând minerii veniţi în Bucureşti în dimineaţa zilei de 14 iunie 1990.

Pagina I a ziarului Evenimentul Zilei din 12-13 iunie 1999, în care a fost publicată imaginea cu Ion Șoricică din timpul mineriadei din 1990

După publicarea acestei fotografii, dar şi a unor investigaţii privind traficul cu maşini furate, conducerea Ministerului de Interne a hotărât, în ianuarie 2000, demiterea lui Şoricică, a scris Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

„Dirijam circulaţia oamenilor. În jur erau mineri. Circulau şi maşini pe-acolo. N-am avut nici un fel de competenţe decât dirijarea circulaţiei. Eu eram şeful şi probabil că eram acolo să văd cum se desfăşura circul. Eu am salvat oameni plini de sânge”, spunea Șoricică în 2005.

Potrivit Evenimentului Zilei, poliţistul Ion Șoricică și-a făcut în 2010 cabinet de avocatură.

 
 

Urmărește-ne pe Google News