„Astfel, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA va trebui să se pronunțe față de legalitatea folosirii banilor din subvenția publică de către Partidul Național Liberal pentru a promova o carte autobiografică a lui Nicolae Ciucă, încă nescrisă”, susține AUR.

Site-ul de investigaţii Snoop a scris că PNL a plătit două milioane de euro din bani publici pentru promovarea cărţii lui Nicolae Ciucă, „Un ostaş în slujba ţării”, care încă nu a apărut.

De asemenea, fotografia lui Nicolae Ciucă de pe coperta cărții este prezentă pe 400 de panouri de outdoor în orașele, pe autostrăzile și pe drumurile naționale din România, potrivit sursei citate.

Publicitatea outdoor plătită de liberali pentru cartea președintelui PNL și al Senatului a fost de două milioane de euro pentru trei luni, iar până la finalul anului afișarea volumului lui Nicolae Ciucă va costa, în total, peste 4 milioane de euro.

Pe 8 august, liberalii au replicat că acţiunile de promovare sunt o activitate firească de informare a publicului despre activitatea PNL şi a preşedintelui partidului, „realizate într-un mod perfect transparent şi legal”. De asemenea, PNL a menționat că volumul va fi lansat în perioada următoare și că toate veniturile vor fi direcţionate către susţinerea unor iniţiative caritabile.

Ciondăneală între Ciolacu și Ciucă pe tema cărții

Discuţia despre cartea „Un ostaş în slujba ţării” a dus și la un schimb de replici între liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi Nicolae Ciucă.

Ciolacu a spus ironic că, având în vedere intensa promovare, cartea lui Ciucă va fi „un bestseller”. „O să fie un bestseller, sunt ferm convins, mai ales că ţinem cont de ce promovare a avut”, a afirmat Ciolacu pe 8 august.

În replică, al doilea om în stat i-a recomandat premierului și președintelui PSD „să citească şi el cartea, poate avea multe de învăţat”.

„Îi recomand lui Marcel Ciolacu să citească şi el cartea, poate avea multe de învăţat. Promit să îi trimit un exemplar, cadou. Sper că va fi un bestseller, pentru că toate încasările vor merge către iniţiative caritabile”, a spus Ciucă prin intermediul Facebook.

Urmărește-ne pe Google News