Potrivit acestora procurorii ar verifica aproximativ 1400 de e-mail-uri transmise de pe unele dintre aceste calculatoare, de pe adresa șefului PSD, Liviu Dragnea.

Mai precis, explică sursele citate ar fi vorba de e-mail-uri transmise mai multor oameni politici, unor alte persoane dar și unele mail-uri transmise pe adrese de e-mail provenind din Brazilia.

Sursele citate nu exemplifică despre ce fel de mesaje este vorba amintind că procedura de verificare este la început iar în continuare procurorii vor extrage aspectele relevante evidențiate în aceste e-mail-uri.

După această verificare se va întocmi un raport tehnic ce va fi semnat de părțile din dosar, susțin sursele citate.

Probele DNA

Procurorii DNA produc zilnic probe care să conducă la demonstrarea pretinsei vinovății pe care i-o atribuie șefului PSD.

Astfel aceștia au făcut audieri maraton de martori între cei care au vorbit procurorilor în dosarul Tel Drum numărându-se fostul prefect al Teleorman, Teodor Nițulescu, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, dar și mai mulți deputați PSD.

Aceștia au ridicat și documente de la societatea Tel Drum care au devenit probe în acest dosar iar acum verifică amănunțit corespondența găsită în calculatoarele companiei.

Acuzațiile

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, obținere de către Tel Drum de fonduri europene cu acte false și constituire de grup infracțional organizat, fapte pe care le-ar fi comis când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, a anunțat, DNA.

Marian Fișcuci este acuzat că a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și a acționat ca interpus al lui Liviu Dragnea în administrarea Tel Drum.

Procurorii i-au pus sub acuzare și pe Pitiș Petre, fost consilier în CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marian Predescu, funcționari în CJ Teleorman la data faptelor. Alături de aceștia sunt urmăriți penal și Florian Ion și Daniel Neagoe, asociați și administratori ai unor firme.

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF), transmise în 30 septembrie 2016, care a vizat mai multe infracțiuni, între care obținerea de fonduri europene pe bază de documente false și pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

Citește și EXCLUSIV / Socrii ucigașului de la Brașov îi cer 2 milioane de euro daune morale. Florin Buliga își devalizase firma cu 400.000 de lei

 
 

Urmărește-ne pe Google News