Astfel de tehnologie este dezvoltată de către companii din Israel sau Italia, dar DNA nu a primit sumele suficiente în buget pentru investiție, fiind alocate doar fondurile suficiente pentru cheltuielile cu personalul.
„Există societăţi private în Israel sau în Italia care scot pe piaţă şi vând, la preţuri destul de importante, tehnologii care permit o interceptare a convorbirilor pe WhatsApp. Nu avem aşa ceva în prezent. Ăsta ar fi un exemplu, dar trebuie sume serioase de bani pentru acest lucru”, a declarat Bologa în interviul acordat G4Media.
El a arătat că speră să mai primească bani de investiții după rectificarea bugetară.
Crin Bologa a mai declarat că nu a primit un răspuns de la guvern nici pentru achiziționarea unui sediu pentru Serviciul Tehnic, nici pentru cel pentru procurorii europeni parte a EPPO.
„Am cerut, dar aşteptăm răspunsuri. Am cerut Guvernului României şi autorităţilor administrative locale, dar asta am zis săptămâna trecută. Între timp, de la Primăria Capitalei am fost contactaţi şi au zis că încearcă să identifice spaţii. Prin lege, prin Legea de Organizare Judiciară, Legea 304, se prevede obligaţia administraţiei centrale şi locale de a pune la dispoziţia instanţelor şi parchetelor spaţii de desfăşurare a activităţii. Eu sper ca în curând să obţinem aceste sedii care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea în condiţii umane”, a completat Bologa.
În interviul acordat marți, Bologa a mai arătat că procurorul de caz va da o soluție în dosarul Tel Drum, „cât de curând”. În acest dosar, deschis în urmă cu 4 ani, Liviu Dragnea este pus sub urmărire penală pentru mai multe fapte de corupție.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro