In pofida declaratiilor inflamate ale lui Codrut Seres si Paul Pacuraru (ca si in cazurile lui Nastase si Mitrea), nu cred ca dosarele lor sunt politice. Ca, la ordin de la Cotroceni, procurorii s-ar fi legat de respectivii chiar ca boala de om sanatos. Nu inseamna ca plec de la premisa ca toti demnitarii sunt manjiti, dar, intr-o tara despre care se recunoaste ca-i minata de coruptie, e aberant sa nu ajunga dupa gratii sau cel putin sa ispaseasca politic si social nici unul din marii rechini. (Gabriel Bivolaru e tocmai exceptia care intareste regula). Dezbaterea si votul de ieri, din Senat, nu au facut decat sa reconfirme ca, cerand sau nu inceperea urmaririi penale, parlamentarii se suprapun justitiei, o decizie politica a unei puteri in stat interferand atributiile profesionale ale alteia. Seres solicita colegilor sai sa voteze astfel incat sa nu fie nevoit sa umble cinci, sase ani prin tribunale. Adica, sa fie scoasa din joc justitia ? singura care, in baza unor probe in aparare, l-ar fi putut exonera. Nu e vinovat? Vom vedea. Nu are incredere in magistrati? Aici se poate afla un raspuns.

In buna masura, demnitarii tin cu dintii de imunitatea lor, interpretata adesea abuziv, excedentar, si din cauza subrezeniei sistemului de justitie. A taraganarii ani si ani a anchetelor, timp in care credibilitatea si statutul social si politic ale celor in cauza pot fi iremediabil compromise. Incompetenta unor anchetatori e iarasi demonstrata de vrafurile de dosare eronat intocmite si, ca atare, returnate de judecatori. Dupa cum ? cea mai severa acuza ? nu pot fi ignorate nici influentele politice sau de alta natura.

La vot, s-a cerut urmarirea penala a celor doi. Presedintele Basescu il va si suspenda pe ministrul Pacuraru? Se vor extinde cercetarile si asupra lui Stolojan, Videanu si Seculici?

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News