În data de 30 mai, bărbatul a fost condamnat la o amendă penală în valoare de 18.000 de lei (echivalentul a 180 zile amendă a câte 100 de lei/zi) pentru săvârşirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Medicul, care deține un cabinet de medicina muncii, este acuzat că a falsificat mai multe fișe de aptitudini. Documentele erau necesare unui afacerist care urma să încaseze o subvenție de la stat și avea nevoie de angajați la compania sa. În aceste condiții, a apelat la medicul din Sebeș pentru a-i face fișele de medicina muncii.

Și-a recunoscut fapta

„Fiind audiat în calitate de suspect, medicul a recunoscut comiterea faptei. De asemenea, fiind audiat în data de 16.04.2024 în calitate de inculpat a declarat faptul că a primit la data de 20.09.2023 prin intermediul aplicației WhatsApp solicitare ca să întocmească fișe de aptitudini pentru (…) precum și cărțile de identitate ale celor trei persoane și data la care să fie întocmite fișele.

A întocmit la data de 20.09.2023 fișele de aptitudini, falsificate prin antedatare fără ca cele 4 persoane să fie prezente la sediul cabinetului de medicină/fără să le vadă fizic”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Procurorii DNA Alba, care au instrumentat dosarul, au precizat în fața instanței că „fapta inculpatului întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă”.

FOTO: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News