O persoană grav rănită care a fost internată la LKH Graz, pe 13 ianuarie, după un accident forestier. Pacientul a aflat ulterior că a fost operat „de urgență” de o fetiță de 13 ani, fără pregătire medicală.

După primirea unui pont anonim, conducerea LKH Graz a inițiat o anchetă în acest caz. Fiica doctoriței chirurg nu doar că a fost prezentă în timpul intervenției chirurgicale asupra craniului pacientului, ci „a participat activ” la aceasta.

Adolescenta, a cărei vârstă nu-i permite să răspundă penal, a manipulat pacientul în timpul unei operații, sub supravegherea mamei sale, a transmis Parchetul din Graz.

Doctorița a fost mai întâi suspendată, iar acum a fost demisă fără preaviz. Un al doilea chirurg, care a fost prezent la intervenție, a fost, de asemenea, concediat.

El a negat, inițial, că fata s-a ocupat de pacient. Ulterior însă, a recunoscut faptul că fetița de 13 ani chiar „a contribuit semnificativ”.

Cei doi medici sunt cercetați pentru vătămare corporală gravă. Alți 5 membri ai echipei chirurgicale sunt investigați de Parchet pentru că nu au reușit „să prevină un act amenințat cu pedeapsa”.

Putem confirma încetarea raportului de muncă în cele două cazuri. În prezent, nu putem furniza informații suplimentare cu privire la faptele cazului pentru protecția tuturor celor implicați și din cauza investigațiilor în curs.

LKH Graz:

Din fericire, operația în sine a decurs fără complicații. Prezența în sala de operații este permisă doar pentru stagiari și studenți.

Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News