Hotărârea a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Suceava, după ce iniţial judecătorii Tribunalului sucevean stabiliseră o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, potrivit news.ro.

„Majorează cuantumul pedepsei de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 3 ani închisoare, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, a transmis instanța.

Anca Ababneh Dumitrovici şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, sperând că va obţine o pedeapsă mai mică. Foto: Monitorul de Suceava

Procurorii: Anca Ababneh Dumitrovici a luat mită de 280 de ori într-o lună

Fosta şefă a Secţiei Oncologie de la Spitalul Suceava a fost acuzată de procurori că a primit în mod repetat de la pacienţii bolnavi de cancer sau de la apropiaţii acestora atât bani, cât și produse alimentare.

Anchetatorii au stabilit inițial că, în perioada aprilie 2022-ianuarie 2023, Anca Ababneh Dumitrovici a pretins şi a primit sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei sau 50 de euro, dar şi produse – miere, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză – de la 64 de persoane, pacienţi bolnavi de cancer sau aparţinători ai acestora.

Ulterior, începând din 12 decembrie 2022 și până pe 19 ianuarie 2023, Ababneh a fost filmată primind bani sau pungi cu cadouri de 280 de ori.

Doctorița a fost arestată preventiv în ianuarie 2023 și a fost trimisă în judecată în noiembrie 2023. Anchetatorii au stabilit că medicul sucevean a luat mită chiar și de 29 de ori într-o singură zi.

Urmărește-ne pe Google News