Ieri dimineaţă, Iulieta şi Iulian Groza din Tecuci, Galaţi, au venit la Bucureşti să ceară socoteală doctorului pe care îl consideră vinovat de moartea copilului lor de doi ani şi nouă luni. “Deşi la autopsia efectuată la Galaţi a reieşit că Alexuţu a avut cancer la nivelul sistemului limfatic, doctoriţa Dumitrache mi-a spus azi (n.r. – ieri) că a murit de la o gripă galopantă. La fel ne-a zis şi prof. dr. Arion de la Fundeni. Ne-au dat şi nişte rezultate medicale din care reiese că fiul nostru era perfect sănătos”, ne-a povestit mama îndurerată, care i-a cerut medicului şpaga înapoi. “M-a chemat în cabinet. Acolo, m-a întrebat cât vreau şi a ieşit. S-a întors şi mi-a pus în mână cei 600 de lei pe care i-am dat să aibă grijă de Alexuţu. N-a comentat.”, a mai spus Iulieta Groza.
«Mi-a pus în mână cei 600 de lei fără să comenteze»
Pe 3 februarie, Libertatea vă prezenta în exclusivitate cazul micuţului Alexandru Eugen Groza. Diagnosticat la Galaţi cu leucemie, copilul a fost transferat la Fundeni. Deşi în caietul de internare, dr. Dumitrache identifica un “limfoganglion mărit (…) cu structura histopatologică de limfom malign non- Hodgkin” şi recomanda teste, Alexandru a primit doar un tratament medicamentos cu aspirină şi a fost externat pe 19 decembrie, fără un diagnostic final. După exact o lună, băieţelul a murit la Galaţi, iar autopsia a arătat că suferea de limfom malign non-Hodgkin – cancer ganglionar. Ieri, părinţii au depus o sesizare la Colegiul Medicilor din Capitală.
Medicii din Botoşani internează toţi bolnavii, de frică
A murit după ce i s-a refuzat internarea. Un bărbat din Piatra Neamţ acuză medicii că au refuzat să îi interneze soţia, care, la câteva ore după ce a fost trimisă acasă, a decedat. Rudele Elenei Gavrilescu (67 de ani) au povestit că, luni, femeia a acuzat junghiuri abdominale şi a chemat ambulanţa. Pacienta, care este oarbă, a ajuns la Urgenţă, dar a fost trimisă acasă, unde a murit după câteva ore.
Internează toţi bolnavii, de frică. De teama scandalurilor din spitale, din ultima perioadă, medicii din Botoşani au început să interneze aproape toţi pacienţii. Astfel, numai luni, au fost făcute 246 de internări, motiv pentru care unii bolnavi sunt nevoiţi să doarmă şi câte doi în pat.
Dispecerat pentru locuri libere în spitale. Ministerul Sănătăţii va înfiinţa în Bucureşti un dispecerat care să centralizeze locurile libere din spitalele de urgenţă, astfel încât pacienţii să poată fi trans- feraţi din unităţile sanitare aglomerate către cele care permit internarea lor.