La două zile de la afirmațiile unui fost cadru medical de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu, care a dezvăluit că pacienții mureau cu zile, legați de paturi și sedați, apar noi mărturii despre tratamentul la care sunt supuși bolnavii de COVID, însă de data aceasta este vorba de secția de Terapie Intensivă a unui alt spital, cel din Mureș.
Doctorul Benedek Imre, al cărui frate a murit de COVID în septembrie 2020, susține că are dovezi filmate cu acesta în care ruga să fie dezlegat, dar fără să se întâmple nimic. Ulterior, Benedek Istvan a decedat.
„Este real că fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film, făcut de bolnav, în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Ei, acest lucru nu se întâmplă”, a spus Benedek Imre, ieri, 9 martie, la Antena 3.
Doctorul a continuat: „Noi acest film nu-l vom difuza, pentru că este sentimental foarte greu de acceptat. Însă este o anchetă în derulare, o anchetă penală și de aceea nici nu aș vrea să vă împărtășesc prea multe”.
Noi nu trebuie să dăm în sistemul medical, trebuie să scuturăm niște oameni, pentru că sistemul medical românesc are bani suficienți, are specialiști buni, are dotări, dar până când politicul nu ia act despre aceşti domni care conduc și care prin birocrație omoară, dorința de a face bine, cum am făcut eu cu fratele meu, pentru cetățeanul român, care este cetățean european, nu merge.
Doctorul Benedek Imre:
Benedek Istvan, fostul șef al Clinicii de Hematologie și Transplant Medical din Târgu Mureș, a încetat din viață pe 1 septembrie 2020, la 71 de ani, cu diagnosticul de COVID-19. El era internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.
La o lună și jumătate de atunci, familia nu reușise să obțină documentele medicale pentru perioada internării celui care a făcut primul transplant de măduvă în România.
De aici, a apărut suspiciunea de malpraxis, apoi plângerile. Imre Benedek spunea pentru Libertatea în octombrie 2020 că „nu i-au acordat tratamentul vital, pentru că lipsea semnătura unui director”.