De aproape o saptamana, familia Andreei Mocanu, fata care a cazut de la etajul sase, de la balconul doctorului Razvan Tranca, nu mai are liniste. Mama fetitei, Rodica, si fratele sau, Alexandru, inca nu se pot trezi din cosmarul in care personajul principal este Andreea. Reporterii ziarului Libertatea au fost acasa la Andreea si au stat de vorba cu familia indurerata.

Luni seara, aproape de ora zece, Rodica Mocanu ajunsese, pentru cateva ore de odihna, acasa. Tot ce doreste este ca fata ei sa se intoarca acasa si sa se faca dreptate. ”Nici nu stiu cum sa ma mai port cu ea. Cand eram acolo (n.r.  – la spital) a ras in hohote, apoi a inceput sa planga. Ti se rupe sufletul daca o vezi. Are o tija la piciorul drept, mana in ghips si multe zgarieturi”, povesteste femeia cu lacrimi in ochi. E inversunata dupa toate zvonurile aparute in urma accidentului.

„Am avut o premonitie ca se va intampla ceva”

Alexandru avea obiceiul sa isi sune sora cam de cinci ori pe zi. ”In ziua cand s-a intamplat nenorocirea, mi-a dat un mesaj pe la ora patru. Mi-a spus ca este la doctor. Cum nu a mai  dat nici un semn, am inceput sa imi fac griji. Chiar atunci m-a sunat mama si mi-a spus ca are o premonitie, ca ceva se intampla. Am inceput sa ii formez numarul de pe doua telefoane, de 50 de ori. Suna si nu raspundea nimeni”, declara Alexandru. ”Am sunat si eu, si mi-a raspuns o voce de barbat. A spus „care Andreea, doamna? Ati gresit”. Sunt sigura ca era doctorul Tranca.

Omul asta merita cea mai grea pedeapsa din lume! E un monstru!”, spune femeia. Alexandru Mocanu a fost surprins sa afle de la o asistenta ca prima persoana care a cautat-o pe fata la spital era o femeie care s-a recomandat a fi doctor.

Am intrat in camera Andreei!

Reporterul Libertatii, Nicolae Oprea, a intrat in dormitorul Andreei. Jucariile de plus, posterul cu Mickey-Mouse de pe sifonier, colectia de parfumuri, trusele de machiaj, perna ei preferata sunt neatinse de joi, ziua in care Andreea nu a mai ajuns acasa. Casa e pustie fara ea. Mama fetei, Rodica Mocanu, si fratele Alexandru asteapta ca fata sa se intoarca acasa.

Sotia medicului si-a retras cererea de divort

Sotia medicului Razvan Tranca, cea care a intentat divort cu o saptamana inainte ca acesta sa fie arestat sub acuzatia de tentativa de omor, si-a retras ieri solicitarea, sustin surse judiciare pentru agentia Mediafax. Astfel ca primul termen al procesului care ar fi trebuit sa aiba loc la 15 martie, la Judecatoria sectorului 2, va fi anulat. Aceasta nu este prima cerere de divort inaintata de Mariana Tranca. Ea si-a mai chemat in instanta sotul si in martie 2003. In alta ordine de idei, procurorii au cerut efectuarea unor expertize ADN pentru doctorul Razvan Tranca. Medicii de la IML au prelevat probe biologice si urmeaza ca acestea sa fie comparate cu urmele de lichid seminal descoperite in vaginul Andreei Mocanu.

De partea cealalta, avocatul chirurgului, Janot Sarbu, considera ca in cazul clientului sau s-a incalcat dreptul acestuia la un proces echitabil.  Avocatul a contestat toate probele administrate de procurori, invocand o lipsa de procedura prin faptul ca toate probele au fost obtinute fara cunostinta sa.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News