Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care îl cercetează pe medicul Gheorghe Burnei pentru ucidere din culpă. Acuzația a fost formulată în cazul unei fetiţe care nu a supravieţuit unei intervenţii chirurgicale, arată DIGI24.

În anul 2013, o familie din Brașov i-au solicitat chirurgului ortoped să o opereze pe fetița lor, care avea nevoie de îndreptarea coloanei vertebrale. Operația a reușit, dar micuța pacientă a decedat. Cazul a fost considerat de procurori ”moarte suspectă”, dar după ce medicii legiști au realizat expertiza, în urma autopsiei, încadrarea a fost schimbată în ucidere din culpă.

Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare în acest dosar și pentru trei fapte de vătămare corporală.

Gheorghe Burnei, judecat pentru că a luat mită de 22 de ori în opt luni

Într-un alt dosar, Gheorghe Burnei este judecat de Tribunalul București, din ianuarie 2018, pentru luare de mită. Fostul chirurg ortoped a fost trimis în judecată în iunie 2017, pentru că ar fi luat mită de 22 de ori, aproape 40.000 de lei și 3.250 de euro, de la părinții copiilor pe care i-a operat sau i-a consultat la Spitalul ”Marie Curie”.

Burnei a fost pus sub acuzare în 11 decembrie 2016, iar șase luni mai târziu, dosarul lui a ajuns în instanță. Deși la începutul anchetei au existat suspiciuni că Gheorghe Burnei a făcut experimente neautorizate pe copii și că ar fi folosit la operații atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale confecţionate artizanal, în final, medicul a fost trimis în judecată doar pentru luare de mită.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai-decembrie 2016, a luat mită 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinți. Mita ar fi fost primită de Burnei fie direct, dacă sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, dacă cererile acestuia se ridicau la sume mari în euro.

Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.


Citește și:

Psihologul Libertatea, despre crima de la Baia Mare. “Avem de-a face cu o regresie psiho-afectivă la stadiul de animal”

 
 

Urmărește-ne pe Google News