Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare, inclusiv cei deja vaccinaţi până astăzi, 1 februarie, este de 193.573 persoane, a informat Ministerul Educației într-un comunicat remis Libertatea.

Mai precis, este vorba despre 147.314 persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 – personal din sistemul de învăţământ universitar.

La nivelul învățământului preuniversitar, ”50,3% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare, raportat la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar”, se arată în comunicatul remis ziarului.

Pe 15 ianuarie, instituția condusă de Sorin Cîmpeanu anunța că vor să se vaccineze doar 45% dintre angajații din sistemul preuniversitar.

În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 77%, raportat la totalul de 60.389 angajaţi în sistemul de învăţământ superior, personal titular şi asociat.

Practic, în sistemul de învățământ universitar, este o creștere de 17 procente față de datele comunicate la jumătatea lunii ianuarie.

Totodată, numărul angajaților din sistemul de educație deja vaccinați cel puțin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajații cu disponibilitate de vaccinare.

Școlile ar urma să se deschidă pe 8 februarie, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia finală privind modalitatea în care se vor desfășura orele în următoarea ședință, programată pentru 2 februarie.

foto: Dumitru Angelescu

Urmărește-ne pe Google News