UPDATE ora 21.13: A murit și cel de-al patrulea bărbat care a intrat în bazinul de decantare, a anunțat Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iaşi. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, se afla în stare gravă la spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

UPDATE ora 18.45: Un al treilea bărbat și-a pierdut viața la fabrica de lactate de la Ibănești. Este vorba de Radu Tudose, 57 de ani, directorul fabricii, care a decedat la Spitalul Județean Botoșani, potrivit site-ului local Botoșăneanul.

Bărbatul a fost transportat cu o ambulanță de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi, fiind ulterior transferat către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Potrivit medicilor, starea sa s-a agravat, iar bărbatul a fost resuscitat timp de 45 minute, dar fără răspuns cardiovascular și respirator. Decesul a fost declarat la 16.30.

Cel de-al patrulea bărbat se află la Iași în stare foarte gravă, unde a ajuns cu elicopterul.

Potrivit presei locale, un muncitor a a coborât în beciul de decantare, dar nu a mai ieșit. După el, au mai coborât alte trei persoane.

***

Știrea inițială: Potrivit ISU Botoșani, cei doi bărbați care au decedat aveau 50, respectiv 52 de ani.

Victimele au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului. 

Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Pentru ceilalți trei bărbați, găsiți în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Unul dintre ei a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost preluat de elicopterul SMURD. Doi au fost declaraţi decedaţi.

La faţa locului au intervenit cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi Botoşani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kituri de salvare din spaţii înguste, trei ambulanţe SMURD, dintre care şi cea de terapie intensivă mobilă, dar şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.  

Urmărește-ne pe Google News