Bebeluşii s-au infectat acasă. Părinţii i-au dus la spitalul de copii pentru alte probleme medicale, dar au fost testați și după ce testul a ieșit pozitiv, au fost mutați la maternitatea COVID.
Primul a ajuns la spital un băieţel de o lună şi o săptămână. Apoi a fost internată şi o fetiţă de doar trei săptămâni.
„Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie, şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit”, a explicat Daniela Iacob, medic neonatolog, potrivit Mediafax.
Reprezentanţii UNICEF le recomandă familiilor cu copii mici să limiteze la maximum vizitele. În plus, și femeile însărcinate trebuie să țină cont că dacă au COVID când nasc, cel puţin două săptămâni nu-şi pot ţine copiii în braţe.
„Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât”, a mărturisit o proaspătă mămică.
Potrivit sursei citate, 15 femei de la Maternitatea Bega din Timişoara așteaptă un test negativ pentru a-şi putea vedea bebeluşii.
5.251 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 9 ani și 10.821 cu vârste între 10 și 19 ani au fost testați pozitiv pentru coronavirus în România până la data de 1 noiembrie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro