Cei doi copii cu vârste de aproximativ doi ani se aflau alături de mamele lor în momentul incidentului șocant. Cele două femei, care sunt vecine, s-au întâlnit într-un apartament și au început să gătească împreună.

La un moment, când cele două tăiau legumele, copiii s-au dus la aragaz și au tras peste ei de o oală cu ciorbă care se afla pe foc.

Cei doi copii au suferit arsuri grave. Inițial, femeile i-au băgat pe aceștia sub duș cu apă rece, pentru ca apoi să-i ducă la spitalul din oraș, cu mașina proprie.

Potrivit doctorilor din Huși, fetița în vârstă de un an și nouă luni are arsuri de gradul al II-lea și al III-lea pe 80% din suprafața corporală, în timp ce băiatul, cu vârsta aproximativă tot de 2 ani, are arsuri de gradul al II-lea pe 6% din suprafața corporală.

Arsurile sunt la membrele superioare și inferioare, pe ambele părți, pe torace și abdomen. Din primele informații, fetița, deși în stare gravă, era stabilă și neintubată la momentul solicitării preluării de către elicopter.

Șefa UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a spus că o echipă medicală a plecat la Huși cu elicopterul SMURD pentru a o transfera pe fetiță.

„Așteptăm din județul Vaslui 2 copii în vârstă de aproximativ 2 ani cu arsuri cauzate de un lichid fierbinte. Pacienții vor ajunge pe cale aeriană, cel mai grav, și terestră și vor fi preluați în Secția de Terapie Intensivă pentru a fi reechilibrați în vederea intervenției chirurgicale în urgență realizată de echipa de chirurgie plastică”, a precizat și dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iași.

Medicii din Iași au anunțat apoi că fetița poate fi transferată la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București.

„Am obținut aviz pentru loc de arși. Solicităm avionul, vedem ce condiții de zbor sunt”, a mai spus Diana Cimpoeșu.

Urmărește-ne pe Google News