Instituția din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a postat pe 12 august, la două zile după intervenția violentă de la mitingul diasporei, o fotografie în care un jandarm vorbește cu doi copii.
Fotografia apărută pe pagina de Facebook a Jandarmeriei, pe 12 august
„Așa am început seara, așa vrem să o continuăm! Mulțumim!”, era mesajul care însoțea fotografia, pentru că acum aceasta nu mai apare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.
Andreea Sofonea este mama celor doi copii, iar aceștia i-au spus o altă poveste față de descrierea făută pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.
„Când am văzut poza, zic: ce ai arătat aici către jandarmi (mama, către unul dintre copiii săi – n.r.)? Și spune: l-am întrebat de ce apără Guvernul și nu pe oamenii care protestează. Nu mă deranjează că au vrut să dea dovadă de dialog cu nişte copii, mă deranjează că puteau să spună ce le au reproșat copiii”, a spus mama celor doi copii, pentru Digi 24.
Ea a povestit și momentele de groază prin care a trecut. A ieşit în piaţă cu gândul de a protesta paşnic, dar îşi aminteşte că la un moment dat lucrurile au luat o turnură neaşteptată.
„A fost un şoc pentru mine, în primul rând psihic, dar și fizic, pentru că la un moment dat, în jurul orei 20.30, grenadele au început să fie aruncate în mijlocul mulțimii paşnice”, își amintește Andreea Sofonea.
Un chimist român care a absolvit Universitatea Yale susține că gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene.
Din cauza gazelor lacrimogene, Andreea a avut nevoie de îngrijiri medicale: „Mi s-a făcut rău instant, pe lângă ochii înlăcrimați și gheara în gât, am amețit, 20 de minute am stat cu masca de oxigen pe faţă.”
A fost lansată și o petiție, intitulată „Jandarmeria e toxică”, adresată Organizației Națiunilor Unite (ONU). Peste 35.000 de oameni au semnat-o deja.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
Urmărește-ne pe Google News