În total, patru muncitori au căzut în canalul de la stația de epurare din orașul Însurăței. Se pare că unul dintre ei ar fi scăpat o pompă în bazin și, împreună cu un coleg, ar fi încercat să o scoată.

Cel mai probabil, din cauza gazelor, cei doi au alunecat. Alți doi muncitori au încercat să îi ajute, dar au căzut și ei. Unul dintre bărbați a reușit să se salveze, ieșind  singur înainte de venirea pompierilor.

Doi dintre muncitorii care au căzut într-un bazin al stației de epurare de la Însurăței au murit

Ceilalți trei muncitori au fost scoși de echipele de pompieri. Una dintre victime a fost stabilizată și este dusă la spital acum, un muncitor nu a pățit nimic, iar ceilalti doi au fost declarati decedati.

În timpul intervenției de scoatere a muncitorilor căzuți în canalul de la stația de epurare de la Însurăței a căzut și un pompier. Angajatul ISU Brăila era asigurat cu funii și era echipat corespunzător, inclusiv cu masca pe față.

Politia Brăila a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, dar o anchetă este făcută și de către inspectorii din cadrul ITM, find accident de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonelelul Ștefan Stoian, pompierul a fost scos rapid, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost dus la spital pentru investigații medicale, astfel încât să exite certitudinea că acesta nu a pățit nimic.

Bazinul în care au căzut cele cinci persoane are aproximativ zece metri adâncime totală, din care cinci metri în gol și restul cu dejecții.

La fața locului, a ajuns și prefectul județului Brăila, Adrian George Paladi.

Sursa FOTO – obiectivbr.ro

Citește și: Părinții nu trebuie să le dea copiilor alimente cumpărate de pe stradă, shaorma, fast-food. “Sunt enorme riscurile dacă îi hrănesc ca pe adulți”

Urmărește-ne pe Google News