Cei doi farmaciști profesează la puncte de lucru din judeţul Suceava ale aceleiaşi farmacii, iar în luna martie 2015 bărbatul a intrat în posesia unei copii scanate a unui act de identitate a unui client al farmaciei care a obținut un card de fidelitate.

În luna aprilie 2016 cei doi soți au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui organizator de jocuri de noroc on-line și au creat un cont de jucător sub identitatea clientului farmaciei în baza copiei scanate a actului de identitate.

Procurorii arată că cei doi au folosit acest cont de jucător şi au realizat câștiguri de 2.356 lei ceea ce ar fi putut produce o pagubă persoanei căreia i s-a preluat identitatea constând în obligaţiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs.

De menționat este că în data de 24 aprilie 2016 farmacisul s-a prezentat la un punct de lucru al organizatorului de jocuri de noroc unde  a depus în numerar suma de 500 lei printr-o dispoziție de încasare şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele clientului.

Ulterior, în 28 aprilie 2016, soția farmacistului s-a prezentat la acelaşi punct de lucru, a ridicat în numerar suma de 2.356 lei printr-o dispoziție de plată şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele clientului farmaciei.

De asemenea, cei doi nu au declarat suma impozabilă obţinută în cursul anului 2016 fiind acuzați că s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.

 
 

Urmărește-ne pe Google News