În compensație pentru deceniile petrecute degeaba după gratii, ei vor primi despăgubiri de câte 25.000 de dolari.

Uciderea Sandrei Lison, de 44 de ani, a avut loc pe 4 august 1987, când a dispărut din barul în care lucra. Ea avea doi copii. În cele din urmă, rămășițele ei au fost găsite într-o pădure situată la 45 de kilometri distanță. Autopsia a arătat că femeia a fost sugrumată și că existau dovezi că a fost agresată sexual înainte de a fi ucisă.

Poliția i-a interogat pe frații Bintz, deoarece aceștia se aflau la bar în noaptea crimei, iar David s-a certat cu victima.

Mărturie în vis

Cazul a fost abandonat până în 1998, când un coleg de celulă a informat autoritățile că David a mărturisit„ în vis, că el și fratele lui au ucis-o pe tânăra. Bărbatul se.într-o închisoare pentru o pedeapsă pentru o infracțiune fără legătură.

În ciuda lipsei dovezilor fizice, cei doi frați au fost condamnați în 2000 la închisoare pe viață pe motiv că „au jefuit și ucis victima”.

Norocul fraților s-a numit Proiectului Great North Innocence din Minnesota, care a redeschis cazul „rece”. . Negăsind nicio dovadă care să-i lege pe frați de crimă, directorul juridic al proiectului, Jim Mayer, a apelat la Centrul de Genealogie Genetică Investigativă (IGC) , o organizație specializată în testarea ADN.

Anul trecut, anchetatorii au creat un profil genetic al ADN-ului găsit la locul crimei și l-au încărcat în baza de date GEDmatch.

David Bintz și Robert Bintz, după ce au fost eliberați.
Sursa foto: Chris Renz of Chestnut Cambronne law firm via Huffingston Post

Adevăratul vinovat, mort de 24 de ani

O potrivire genetică a dus la trei frați din Green Bay. Unul dintre ei era William Hendricks, un violator condamnat, dar care a murit în anul 2000. În aprilie, ADN-ul din rămășițele exhumate ale lui Hendricks a fost comparat și s-a stabilit că era aproape imposibil ca ADN-ul să aparțină altcuiva.

În cele din urmă, pe baza noilor dovezi, pe 27 septembrie, un judecător a fost de acord să-i elibereze pe frații Bintz.

„Astăzi, Sandra Lison își va găsi liniștea, pentru că adevăratul ucigaș este acum cunoscut”, a declarat judecătorul Donald Zuidmulder.

„Este, prin urmare, datoria mea să respect legea și să semnez hotărârile care anulează condamnările ambilor inculpați și îi eliberează”, a adăugat el.

Conform legii statului Wisconsin, cei care sunt condamnați pe nedrept primesc despăgubiri de 5.000 de dolari pe an de închisoare, până la un maxim de 25.000 de dolari. Aceasta înseamnă că fiecare frate va fi recompensat cu suma maximă pentru condamnarea pe nedrept.

James Mayer de la Great North Innocence Project a deschis un o pagină pe GoFundMe pentru a-i ajuta pe frații Bintz să-și refacă viața.

„Este o nedreptate care nu poate fi niciodată pe deplin corectată. Dar acum se poate bucura de libertatea care nu ar fi trebuit niciodată luată”, a spus avocatul Christopher Renz, apărătorul lui Robert Bintz.

Urmărește-ne pe Google News